Το στήθος-ο μαστός έχει χαρακτηριστεί ως το "απόλυτο γυναικείο σύμβολο" της θηλυκότητας, μητρότητας και ερωτισμού. Για το λόγο αυτό, η αυξητική στήθους είναι η πρώτη σε ικανοποίηση πλαστική χειρουργική επέμβαση για τη γυναίκα, τονίζοντας τη θηλυκότητά της και αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της. Θέμα συσχέτισης των ενθεμάτων μαστού, με καρκίνο μαστού ή νόσους του κολλαγόνου, κατηγορηματικά δεν υφίσταται και αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Η παρουσία ενθεμάτων δεν εμποδίζει κανένα κλινικό ή απεικονιστικό έλεγχο στο μέλλον ( μαστογραφία ). Μάλιστα σε διάφορες μελέτες, παρουσιάζεται το εξής παράδοξο: οι γυναίκες που φέρουν σιλικονούχα ενθέματα στις οποίες διαγνώσθηκε καρκίνος μαστού έχουν καλύτερη πρόγνωση από τις γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους. Αυτό ερμηνεύεται από το γεγονός ότι το ένθεμα αναγκάζει τον μαζικό αδένα να προβάλει περισσότερο, οπότε αυτές οι ασθενείς διαγνώσθηκαν σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Οι παράμετροι που αναλύονται προεγχειρητικά είναι : απο πού θα εισέλθει το ένθεμα (τομή), σε πιο ανατομικό επίπεδο θα τοποθετηθεί (βάθος), τι είδους ένθεμα θα χρησιμοποιηθεί (υλικό),  τι τύπου ένθεμα (σχήμα), τι όγκος θα επιλεγεί (μέγεθος).

Τα σωματομετρικά στοιχεία του θώρακα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή μεγέθους ή αλλιώς το ανώτερο όριο όγκου που μπορούμε να προσθέσουμε στον ήδη υπάρχοντα όγκο μαστού. 

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και τα ενθέματα προωθούνται μέσα από πολύ μικρές τομές στην επιθυμητή θέση. Τις πρώτες μέρες υπάρχει πιεστική επίδεση και ειδικός στηθόδεσμος για την μείωση του οιδήματος και την αποφυγή αιματώματος ή συλλογής ορρώδους υγρού. Αποφεύγεται η σωματική καταπόνηση και η οδήγηση για 2 εβδομάδες και η μετάβαση στην καθημερινότητα είναι σταδιακή.

        

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ