ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Οι φλεγμονώδεις παθήσεις που προσβάλλουν την άκρα χείρα αναπτύσσονται μετά από τραυματισμό. Αν δημιουργηθεί απόστημα πρέπει άμεσα να γίνει διάνοιξη για να παροχετευτεί. Οι κυριότερες φλεγμονές είναι : Περιονυχία, Πυόδερμα, Ερυσιπελατοειδές, Τενοντοελυτρίτις ( τενοντοθηκίτις).

ΟΓΚΟΙ
Γάγγλιο :Πρόκειται για κυστική διάγνωση με ζελατινώδες περιεχόμενο που εμφανίζεται στην ραχιαία επιφάνεια της άκρας χείρας. Άλλοι όγκοι είναι οι εξής: Επιδερμικές κύστες,Αιμαγγειώματα, Αγγειοδυσπλασίες, Γιγαντοκυτταρικός όγκος, Ακανθοκυτταρικός καρκίνος (SCC), Πυογόνο κοκκίωμα, Νεύρωμα, Νευρίνωμα, Σβάννωμα.

ΕΓΚΑΥΜΑ
Η θεραπεία του εγκαύματος στην άκρα χείρα διέπεται από βασικές αρχές οι οποίες στοχεύουν στον έλεγχο του πόνου, της μόλυνσης,του οιδήματος,της κινητικότητας και της επούλωσης.

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Εδώ ανήκουν τα σύνδρομα στένωσης όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και το σύνδρομο ωλένιου σωλήνα, η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα του De Quervain και η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα των καμπτήρων τενόντων ή αλλιώς εκτινασσόμενος δάκτυλος. Επίσης περιλαμβάνονται η νόσος Dupuytren και οι αρθρίτιδες (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτις, ουρική αρθρίτις).

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ