Στοχευμένη θεραπεία ματιών για βλέμμα νεανικό και δέρμα που να μην μαρτυρά την ηλικία σας.
-Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
-Λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες της περιοφθαλμικής περιοχής (πόδι της χήνας).

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Με τη θεραπεία χαβιάρι, το δέρμα δέχεται βαθιά ενυδάτωση και επανακτά την ελαστικότητα κάνοντας την επιδερμίδα να αναπλάθεται. Το χαβιάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα, μαγνήσιο και αμινοξέα.
-Χαρίζει πλούσια και βαθιά ενυδάτωση
-Ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου, που με τη σειρά της βοηθά στη σφριγηλότητα, τη θρέψη και την ανάπλαση του δέρματος.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Δραστική θεραπεία τόνωσης της φωτεινής όψης του δέρματος, που συνδυάζει τη δράση της δερμοαπόξεσης με διαμάντι (Pristine) και των απολεπιστικών ενζύμων - οξέων.
-Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση χωρίς απολέπιση.
-Χαρίζει φωτεινή όψη στο δέρμα και τους θερινούς μήνες.
Εκτεθείτε άφοβα στο ήλιο ακόμη και την ίδια μέρα της εφαρμογής.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Το λεμφικό massage είναι μια τεχνική μάλαξης για το σώμα. Με την τεχνική αυτή διατηρούμε τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονούμε το δέρμα.
-Αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών
-Αποτοξινώνει τον οργανισμό
-Καταπολεμά την κυτταρίτιδα
-Βοηθά στη μείωση των πόντων

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η Detox Treatment είναι μια θεραπεία που δίνει μια «έκρηξη» ενέργειας στο δέρμα και βοηθά στην αυτοάμυνα ενάντια στα επιβλαβή αποτελέσματα του περιβαλλοντικού stress, που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.
- Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση από τη μόλυνση.
- Προσφέρει οξυγόνωση, λάμψη, αποτοξίνωση και υγιή όψη της επιδερμίδας.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η μύτη μας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κανείς στο πρόσωπό μας, καθώς μία μύτη με δυσμορφίες και ατέλειες χαλάει τη συνολική μας εικόνα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι επεμβάσεις ρινοπλαστικής παραμένουν πάντα αρκετά δημοφιλείς, παρόλο που το χειρουργείο απαιτεί να διαθέσει κανείς χρόνο και η αποθεραπεία διαρκεί περίπου 10-14 ημέρες. Σήμερα, το υαλουρονικό οξύ έρχεται για να μας βγάλει τη δύσκολη θέση, διορθώνοντας ατέλειες και χαρίζοντάς μας μία όμορφη και αρμονική με το πρόσωπό μας μύτη μέσα σε 30 μόλις λεπτά στο ιατρείο, χωρίς αναισθησίες, νυστέρι και χρόνο αποθεραπείας.

Βασικές Λεπτομέρειες

Φυσικά το υαλουρονικό οξύ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λειτουργικά και αναπνευστικά προβλήματα της μύτης, μπορεί όμως να αναβαθμίσει σημαντικά τη συνολική όψη του προσώπου μας. Η θεραπεία διαρκεί 30’ στο περιβάλλον του ιατρείου και μετά επιστρέφουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα με τα αποτελέσματα να φαίνονται την ίδια στιγμή. Με το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αυξηθεί η ράχη της μύτης, δίνοντάς της αρμονικό σχήμα, να διορθωθούν βαθουλώματα και ελλείματα που υπάρχουν εκ φύσεως ή έχουν προκύψει από τραυματισμό ή από προηγούμενη ανεπιτυχή ρινοπλαστική .Βελτιώνονται οι ασσυμετρίες που χαλούν την εικόνα της μύτης, ,δίνεται καλύτερη προβολή της κορυφής της, ανασηκώνεται ελαφρώς η άκρη της, ή ακόμη ομαλοποιείται ο ρινικός ύβος, η γνωστή μας «καμπούρα».

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής είναι πολλά και σημαντικά, αφού πρόκειται για μία πολύ απλή, ασφαλή, ταχύτατη, αναίμακτη και ανώδυνη διαδικασία που δίνει αποτελέσματα άμεσα ορατά και με διάρκεια έως και 12 μηνών. Παράλληλα, το αποτέλεσμα είναι εύκολα αναστρέψιμο, χάρη στο «αντίδοτο» του υαλουρονικού οξέος, την υαλουρονιδάση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για την χειρουργική μέθοδο. Επίσης, μπορούμε να «χτίσουμε» το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε περισσότερες από μία συνεδρίες, αν αποφασίσουμε εκ των υστέρων πως θέλουμε κάποια περαιτέρω διόρθωση ή μεγαλύτερη αλλαγή. Τέλος, με το υαλουρονικό οξύ δεν θα χρειαστεί να λείψουμε ούτε μία ώρα από την εργασία μας ή τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


 

Το SOPRANO ICE προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό υψηλής ταχύτητας θεραπείας (up to 3 Hz - 3 παλμούς / δευτερόλεπτο), μεγάλης επιφάνειας κεφαλή (spot size) και υψηλής πυκνότητας ενέργειας. H Alma Lasers για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει την καινούρια μέθοδο θεραπείας Super Hair Removal (SHR).

Το SOPRANO ICE, με τη νέα τεχνική SHR, παρέχει γρήγορη, ανώδυνη, άνετη, αποτελεσματική αποτρίχωση. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που θα αποτριχωθεί και με τον τύπο της τριχοφυίας. Μετά τη αποτρίχωση μπορεί να υπάρχει παροδικό ερύθημα που υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά τη θεραπεία ενυδατικές κρέμες, ενώ συνιστάται η χρήση αντιηλιακών τις επόμενες ημέρες.

Η θεραπεία προσφέρει ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική ;

"Πρόκειται για μια καινοτόμο επαναστατική θεραπεία που χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαμε να αναμένουμε μόνο μετά από μια κλασική εγχείρηση, αλλά χωρίς τομές, ουλές, χρήση νυστεριού και ραμμάτων.

Ποια είναι η διαδικασία;

"Η μέθοδος πραγματοποιείται με μια ασύρματη μικροχειρουργική συσκευή . Δε γίνεται αναισθησία, αρκεί η χρήση αναισθητικής κρέμας. Δεν κάνουμε εκτομή δέρματος ή λίπους. Συνίσταται στη δημιουργία πολλαπλών μικροσπότ των 500μm τα οποία πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και ενεργοποιώντας την άμεση σύσφιξη του. Σε κάθε μικροσπότ δημιουργείται αυτόματη εξαίρεση των κυττάρων της επιδερμίδας χωρίς αιμορραγίες, χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί. Ταυτόχρονα, προκαλείται συρρίκνωση των ελαστικών ινών καθώς και αύξηση του πάχους του ιστού επιτυγχάνοντας ένα αναίμακτο Lifting Effect.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών;

Ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να επιτύχει ένα απόλυτα ελεγχόμενο και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ασυμμετρίες και χωρίς την αλλοίωση του βλέμματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου.                           Είναι απόλυτα ασφαλής η μέθοδος;

Είναι μια μέθοδος που πραγματοποιείται στο ιατρείο απόλυτα ασφαλής και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για τους οφθαλμούς.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία; Χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες;

"Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 15 με 20 λεπτά και για τα δύο βλέφαρα και ο ασθενής μπορεί να δει το αποτέλεσμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Οι μικροσκοπικές κρούστες που εμφανίζονται στην περιοχή της εφαρμογής υποχωρούν σε 7-9 ημέρες ενώ το οίδημα που προκαλείται είναι ήπιο και διαρκεί από 2 έως 4 ημέρες. Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, το βαθμό, την έκταση και την περιοχή του προβλήματος μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 3 συνεδρίες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί - αν και εφόσον χρειασθεί - μετά από 28 με 30 ημέρες. Μετά τη θεραπεία, τοποθετείται ειδικό make up καλύπτοντας τις κρούστες δίνοντας μια φυσική εμφάνιση".

 

Εφαρμόζεται και σε άλλα σημεία του προσώπου ή του σώματος;

"Με την ίδια τεχνική επεμβαίνουμε και στις στατικές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), στις ρυτίδες λαιμού, στις ρυτίδες στην περιοχή του μεσόφρυου και του μετώπου, στις ρυτίδες πάνω από τα χείλη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες".

Στο σώμα εφαρμόζεται για την θεραπεία κηλίδων, αφαίρεση ξανθελασμάτων, χαλαζίων, ογκιδίων. Επίσης, μπορεί να αφαιρέσει υπερκερατώσεις, θηλώματα, μυρμηγκιές, κονδυλώματα και λευκές ραβδώσεις (ραγάδες)".  

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Αφορά το σύνολο των επεμβάσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του μαστού στην ασθενή που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Θεωρείται απαραίτητη χειρουργική πράξη αν σκεφτεί κανείς το ψυχολογικό, κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί η μαστεκτομή εκτός της εξωτερικής δυσμορφίας. Η ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί τον πλαστικό χειρουργό πριν την μαστεκτομή για να ενημερωθεί για την δυνατότητα αποκατάστασης είτε άμεσα (ταυτόχρονα με την μαστεκτομή) είτε απώτερα (μετά 6 μήνες) όπως επίσης και τον τρόπο που θα γίνει αυτή η αποκατάσταση.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που εφαρμόζονται στην αποκατάσταση του μαστού, η επιλογή εξαρτάται από την κατάσταση της περιοχής (είδος μαστεκτομής, ακτινοθεραπεία, κτλ), την επιθυμία της ασθενούς και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Οι 3 πιο διαδεδομένες τεχνικές αποκατάστασης είναι:1) Διαστολείς δέρματος, 2) Πλατύς ραχιαίος μυς, 3) Ορθός κοιλιακός μυς. Τέλος μπορεί να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση στο φυσιολογικό μαστό ( π.χ.  μειωτική μαστού, μαστοπηξία ) ώστε να επιτευχθεί συμμετρικό αποτέλεσμα.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Οι φλεγμονώδεις παθήσεις που προσβάλλουν την άκρα χείρα αναπτύσσονται μετά από τραυματισμό. Αν δημιουργηθεί απόστημα πρέπει άμεσα να γίνει διάνοιξη για να παροχετευτεί. Οι κυριότερες φλεγμονές είναι : Περιονυχία, Πυόδερμα, Ερυσιπελατοειδές, Τενοντοελυτρίτις ( τενοντοθηκίτις).

ΟΓΚΟΙ
Γάγγλιο :Πρόκειται για κυστική διάγνωση με ζελατινώδες περιεχόμενο που εμφανίζεται στην ραχιαία επιφάνεια της άκρας χείρας. Άλλοι όγκοι είναι οι εξής: Επιδερμικές κύστες,Αιμαγγειώματα, Αγγειοδυσπλασίες, Γιγαντοκυτταρικός όγκος, Ακανθοκυτταρικός καρκίνος (SCC), Πυογόνο κοκκίωμα, Νεύρωμα, Νευρίνωμα, Σβάννωμα.

ΕΓΚΑΥΜΑ
Η θεραπεία του εγκαύματος στην άκρα χείρα διέπεται από βασικές αρχές οι οποίες στοχεύουν στον έλεγχο του πόνου, της μόλυνσης,του οιδήματος,της κινητικότητας και της επούλωσης.

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Εδώ ανήκουν τα σύνδρομα στένωσης όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και το σύνδρομο ωλένιου σωλήνα, η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα του De Quervain και η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα των καμπτήρων τενόντων ή αλλιώς εκτινασσόμενος δάκτυλος. Επίσης περιλαμβάνονται η νόσος Dupuytren και οι αρθρίτιδες (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτις, ουρική αρθρίτις).

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Πρόκειται για συνδυασμό διαφορετικών ενέσιμων θεραπειών αντίστοιχων των μεσοθεραπειών που γίνονται στο πρόσωπο με σκοπό την ενυδάτωση του. Η διαφορά βρίσκεται στον τύπο και τον αριθμό των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούμε και στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε. Συνδυαστικά μπορουν να τοποθετηθούν και νήματα , πάλι όμως διαφορετικά από αυτά που προορίζονται για χρήση στο πρόσωπο.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: Βραχίονες, μηροί, γλουτοί

Η ανόρθωση του δέρματος των περιοχών αυτών είναι άμεσα αντιληπτή μετά το τέλος της θεραπείας, η οποία γίνεται αφού τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στα κατάλληλα σημεία. Αρχικά ο τραυματισμός από την τοποθέτηση νημάτων διεγείρει το δέρμα να αρχίσει την επουλωτική διαδικασία με την παραγωγή κολλαγόνου και συνδετικού ιστού. Όταν ολοκληρωθεί η απορρόφηση των νημάτων (2 μήνες) η περιοχή αυτή έχει αποκτήσει νέα στηρικτική δομή. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν επιρεάζει την καθημερινότητα των ασθενών. Συνιστάτε αποφυγή σωματικής άσκησης και έκθεση στον ήλιο για ένα 24ωρο.   

ΜΗ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ: PDO, COG ΝΗΜΑΤΑ

​Τα PDO-COG νήματα θεωρούνται από τις κάλυτερες εναλλακτικές θεραπείες για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη χαλάρωση του προσώπου, αποφεύγοντας το χειρουργείο. Πρόκειται για εξελιγμένα νήματα, που δίνουν την δυνατότητα έλξης του δέρματος προς την επιθυμητή κατεύθυνση λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους. 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)
Mοναδική μέθοδος μη χειρουργικού face lift, εγκεκριμένη από τον FDA. Είναι μία ουσιαστικά μη-επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί υπέρηχους για lifting και τόνωση του χαλαρού δέρματος σε πρόσωπο και σώμα. Παρέχει στοχευμένη υψηλή ενέργεια ειδικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και στη μεμβράνη ή αλλιώς περιτονία των μυών, όπου λόγω του επιλεκτικού τραύματος δημιουργείται μια φλεγμονή που οδηγεί σε παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και σύσφιξη. Απαιτεί πρωτόκολλο θεραπειών ανά 3 με 6 μήνες σε σύνολο 2-3 θεραπειών ανάλογα με την χαλάρωση .Το αποτέλεσμααρχίζει να γίνεται αντιληπτό αμέσως μετά τη θεραπεία.Το αποτελέσμα θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι και 6 μήνες μετά την εφαρμογή. Δεν απαιτεί καμμία προετοιμασία και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ
Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Είναι ιατρική μη επεμβατική μέθοδος, εγκεκριμένη από τον US FDA για την αποτελεσματική μείωση του τοπικού πάχους.Τα λιποκύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στο ψύχος. Την εφαρμογή ψύξης (-6 με -10 οC ) σε μία συγκεκριμένη περιοχή για 1 ώρα, ακολουθεί η σταδιακή διάλυση των μεμβρανών των λιποκυττάρων και η απορρόφηση/φαγοκυττάρωση των υπολειμμάτων τους από τον οργανισμό με φυσιολογική διαδικασία και χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα. Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής σημεία: στα πλαϊνά ράχης, στην κοιλιακή χώρα, στο στομάχι, στα πλαϊνά οσφύος, στα πλαϊνά γλουτών, στην περιοχή των έσω μηρών, στην περιοχή των έσω γονάτων, στους βραχίονες. Απαιτούνται 1-2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 μήνες. 

LASER CO2 FRACTIONAL
Το fractional laser CO2 βασίζεται στην τεχνολογία της Κλασματικής (fractional) Φωτοθερμόλυσης. Η δέσμη φωτός που εκπέμπει το laser, δημιουργεί χιλιάδες σημεία θεραπείας (ελεγχόμενους μικρο-τραυματισμούς) που φτάνουν ως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, γύρω από τα οποία παραμένει ανέπαφος δερματικός ιστός. Ο ιστός αυτός χρησιμοποιείται ως δεξαμενή (reservoir) για ταχύτατη επούλωση και επιθηλιοποίηση της επιδερμίδας, καθώς και για μεγιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος. Πιο συγκεκριμένα, τα μόρια νερού που υπάρχουν στο δέρμα απορροφούν την ενέργεια που εκπέμπει το laser και τη μετατρέπουν σε θερμική ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες ώστε να  παράξουν δύο απαραίτητα συστατικά του δέρματος, το κολλαγόνο και την ελαστίνη τα οποία προσδίδουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα. Ενδείξεις :

• Βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, άκρες χείρες
• Απάλυνση λεπτών ρυτίδων (στις παρειές, περιοφθαλμικά, περιστοματικά)
• Εξάλειψη επιφανειακών δυσχρωμιών π.χ. ηλιακών (καφέ) κηλίδων
• Θεραπεία μελάσματος σε συνδυασμό με τοπικά σκευάσματα αποχρωματισμού
• Σμίκρυνση των διατεταμένων πόρων του δέρματος
• Βελτίωση ουλών ακμής
• Βελτίωση μετατραυματικών, εγκαυματικών και μετεγχειρητικών ουλών
• Βελτίωση λευκών ραβδώσεων («ραγάδων»)
• Αφαίρεση επίπεδων δερματικών βλαβών ( σπίλοι )

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Πρόκειται για μία μοντέρνα θεραπεία ανανέωσης της εικόνας του προσώπου που εκμεταλλεύεται λιπώδη ιστό που λαμβάνεται από περιοχές που περισσεύει π.χ. κοιλία, γλουτοί , και αφού υποστεί μια κατάλληλη επεξεργασία, επανατοποθετείται στις λεγόμενες " δύσκολες '' περιοχές όπως η δακρυική αύλακα ή περιστοματικά. Τις περισσότερες φορές η διαδικασία της λιπομεταφοράς απαιτεί τοπική αναισθησία με μέθη.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Οι θεραπείες αυτές στοχεύουν στην έντονη ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου ώστε να παραμένει φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό. Οι ουσίες της μεσοθεραπείας διακρίνονται σε διαλύματα βιταμινών, υαλουρονιικού οξέος ή συνδυασμό τους. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία  PRP έχει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιείται διάλυμα με την μέγιστη περιεκτικότητα σε αιμοπετάλια που έχουν ληφθεί μέσω αιμοληψίας από την ασθενή μας.

Σε μικρότερες ηλικίες προτιμούμε τα συνδυαστικά διαλύματα για την μεσοθεραπεία , ενώ σε ηλικίες άνω των 45 ετών η μέθοδος εκλογής είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία. Διενεργούνται με αναισθητική αλοφή, ανώδυνα, και ο ερεθισμός που προκαλούν στο δέρμα διαρκεί για 2 με 3 ώρες. Η πιστή τήρηση των απαιτούμενων συνεδριών εξασφαλίζει το μέγιστο του αποτελέσματος. 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


BOTOX : ​Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης. Χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες του μεσόφρυου,του μετώπου και γύρω από τα ματια (πόδι της χήνας) ,στα πλάγια της μύτης,  περιστοματικά και στο λαιμό. Εφαρμόζεται με μικρές ενέσεις στις περιοχές που χρειάζεται και έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων που μας προβληματίζουν. Συγκεκριμένα , το φάρμακο αυτό αδρανοποιεί τοπικά μόνο το σημείο που γίνεται η έγχυση. Ετσι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα από 4-8 μήνες οι αντίστοιχες ρυτίδες εξαφανίζονται.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ- ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ : ​Τα εμφυτεύματα (fillers) στην κοσμιτική ιατρική χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν την έλλειψη όγκου που δημιουργείται σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Ειδικότερα κάποιες φυσικές πτυχές βαθαίνουν όπως η ρινοπαρειακή ,ενώ άλλα σήμεια που προβάλλουν στη νεαρή ηλικία χαλαρώνουν , όπως τα ζυγωματικά και τα χείλη. Το υαλουρονικό βοηθάει επουλωτικά τις ρυτίδες , έτσι ώστε ακόμα και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία,ποτέ το πρόσωπο δεν επανέρχεται απόλυτα στην προηγούμενη κουρασμένη μορφή του. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται σε όλο το πρόσωπο π.χ. Στα ζυγωματικά ,στις περιστοματικές ρυτίδες , στα τρίγωνα στήριξης του στόματος , σε ρυτίδες μεσόφρυου, σε ρινικές δυσμορφιές , σε ατροφικές ουλές κ.τ.λ. Το υυαλουρονικό οξύ βιοδιασπάται σταδιακά και απορροφάται. Χρόνος διάρκειας 10-12 μήνες. Ανάλογα της περιοχής που πρόκειται να διορθωθεί επιλέγεται το κατάλληλο υλικό .

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ : ​​Η μύτη μας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κανείς στο πρόσωπό μας, καθώς μία μύτη με δυσμορφίες και ατέλειες χαλάει τη συνολική μας εικόνα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι επεμβάσεις ρινοπλαστικής παραμένουν πάντα αρκετά δημοφιλείς, παρόλο που το χειρουργείο απαιτεί να διαθέσει κανείς χρόνο και η αποθεραπεία διαρκεί περίπου 10-14 ημέρες. Σήμερα, το υαλουρονικό οξύ έρχεται για να μας βγάλει τη δύσκολη θέση, διορθώνοντας ατέλειες και χαρίζοντάς μας μία όμορφη και αρμονική με το πρόσωπό μας μύτη μέσα σε 30 μόλις λεπτά στο ιατρείο, χωρίς αναισθησίες, νυστέρι και χρόνο αποθεραπείας.

Βασικές Λεπτομέρειες

Φυσικά το υαλουρονικό οξύ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λειτουργικά και αναπνευστικά προβλήματα της μύτης, μπορεί όμως να αναβαθμίσει σημαντικά τη συνολική όψη του προσώπου μας. Η θεραπεία διαρκεί 30’ στο περιβάλλον του ιατρείου και μετά επιστρέφουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα με τα αποτελέσματα να φαίνονται την ίδια στιγμή. Με το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αυξηθεί η ράχη της μύτης, δίνοντάς της αρμονικό σχήμα, να διορθωθούν βαθουλώματα και ελλείματα που υπάρχουν εκ φύσεως ή έχουν προκύψει από τραυματισμό ή από προηγούμενη ανεπιτυχή ρινοπλαστική .Βελτιώνονται οι ασσυμετρίες που χαλούν την εικόνα της μύτης, ,δίνεται καλύτερη προβολή της κορυφής της, ανασηκώνεται ελαφρώς η άκρη της, ή ακόμη ομαλοποιείται ο ρινικός ύβος, η γνωστή μας «καμπούρα».

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής είναι πολλά και σημαντικά, αφού πρόκειται για μία πολύ απλή, ασφαλή, ταχύτατη, αναίμακτη και ανώδυνη διαδικασία που δίνει αποτελέσματα άμεσα ορατά και με διάρκεια έως και 12 μηνών. Παράλληλα, το αποτέλεσμα είναι εύκολα αναστρέψιμο, χάρη στο «αντίδοτο» του υαλουρονικού οξέος, την υαλουρονιδάση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για την χειρουργική μέθοδο. Επίσης, μπορούμε να «χτίσουμε» το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε περισσότερες από μία συνεδρίες, αν αποφασίσουμε εκ των υστέρων πως θέλουμε κάποια περαιτέρω διόρθωση ή μεγαλύτερη αλλαγή. Τέλος, με το υαλουρονικό οξύ δεν θα χρειαστεί να λείψουμε ούτε μία ώρα από την εργασία μας ή τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Οι κεφαλές από διαμάντι κοπής LASER προκαλούν ήπια αφαίρεση κατά στρώματα της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδος, παρέχοντας λάμψη στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελεαστίνης μέσω της ελεγχόμενης αναρρόφησης του δέρματος. Ο μέσος χρόνος θεραπείας του προσώπου κυμαίνεται από 15΄ έως 20΄. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και η εμφάνιση του δέρματος είναι σαφώς βελτιωμένη. Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεραπειών αναμένεται εντυπωσιακή βελτίωση στο πρόσωπο και στο λαιμό των ασθενών.

Το Pristine θεραπεύει και βελτιώνει την εμφάνιση:

·        Λεπτών γραμμών & ρυτίδων
·        Ουλών ακμής ή τραυμάτων
·        Διευρυμένων πόρων
·        Φαγεσώρων
·        Ηλιακών φακίδων
·        Ανομοιογενούς υφής δέρματος

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Είναι βαριά κάκωση του δέρματος και των βλεννογόνων που προκαλείται από την επίδραση θερμικών, χημικών ή ηλεκτρικών αιτιών. Η αντιμετώπιση των εγκαυμάτων είναι πολύπλευρη και εξαρτάται από το μέγεθος της βλάβης, την περιοχή της βλάβης και το βάθος της. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα θεραπείας για την οξεία φάση και για την συνολική αποκατάσταση της εγκαυματικής περιοχής.
ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Οι όγκοι του δέρματος διακρίνονται σε καλοήθεις και κακοήθεις. Η διάκριση μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι πάντοτε εύκολη από τον κλινικό ιατρό. Τις περισσότερες φορές μία δερματική βλάβη είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί χειρουργικά και να εξεταστεί από παθολογοανατόμο για να τεθεί η διάγνωση με ακρίβεια.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΚΩΝ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ


 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Συχνά προβλήματα που παρατηρούμε σε βραχίονες, είναι: τοπική λιποδυστροφία όπου υπάρχει, κληρονομικά υπερβολικό λίπος στην περιοχή, (πχ. Βarbara Bush) και σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε περιπτώσεις μαζικής απώλειας σωματικού βάρους, χαλάρωση.

Οι λύσεις που προσφέρει η πλαστική χειρουργική, που μπορούν να εφαρμοσθούν κατά περίπτωση είναι :

1) σε απλή λιποδυστροφία, γίνεται απλή λιποαναρρόφηση.

2) σε περιπτώσεις μικρού βαθμού χαλάρωσης, μπορεί να γίνει πλαστική με μικρή και μη ιδιαίτερα εμφανή τομή μέσα στη μασχάλη (σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση, αν χρειάζεται).

3) Σε μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση, γίνεται πλαστική με πλήρη αφαίρεση του περισσευούμενου δερματολιπώδους ιστού, με τομή από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα .

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

​Σε χαλάρωση γλουτών μικρού βαθμού τα διαφόρων τύπων νήματα όπως Silhouette soft, MiracuAptos, Reborn​, δίνουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως έχει το μειονέκτημα της ετήσιας επανάληψης και υψηλό κόστος.Όταν η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη μόνο η χειρουργική επέμβαση δίνει τη λύση. Ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια είναι οι συνδυαστικές επεμβάσεις που ταυτόχρονα ανορθώνουν και αυξάνουν τον όγκο και την προβολή των γλουτών. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενθέματα σιλικόνης ή βραδέως διασπώμενα υλικά όπως το υαλουρονικό MACROLANE που η χρήση του αφορά μόνο το σώμα. Οι τομές πάντοτε καλύπτονται από το εσώρουχο.

​ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΑΜΠΑΣ

Σε περιπτώσεις που η κνήμη (γάμπα) είναι δυσανάλογα λεπτή, σε σχέση με το υπόλοιπο πόδι (μηρός), όπως πχ., σε περιπτώσεις ατροφίας μετά πολιομυελίτιδα (ετερόπλευρα μόνο), ή σε κληρονομικής αιτιολογίας περιπτώσεις, μπορούμε να προβούμε σε αύξηση του όγκου της. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε ειναι κυρίως τα ειδικά ενθέματα γαστροκνημίας, ενώ η λιπομεταφορά και το λεγόμενο υαλουρονικό σώματος (Μacrolane) αποτελούν εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Ο όρος είναι γενικός και περιλαμβάνει αρκετές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είτε μόνες τους, ή σε συνδυασμό περισσοτέρων της μίας. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται ο όρος στις επεμβάσεις επανόρθωσης μετά βαριατρική χειρουργική, όπου η ανάγκη είναι μεγάλη, για τέτοιες αλλαγές, γιατί λόγω της μαζικής απώλειας σωματικού βάρους επέρχεται μεγάλη χαλάρωση. Οι κυριώτερες επανορθωτικές  επεμβάσεις που μπορούν να  γίνουν ξεχωριστά ή να συνδυαστούν είναι οι παρακάτω :
Κοιλιοπλαστική, συνδυασμός κοιλιοπλαστικής με ανόρθωση γλουτών (Belt Lipectomy ή Lower Body Lift), Medial Thigh Lift, Buttock Lift, βραχιονοπλαστική, ανόρθωση μαστών.
 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η ανόρθωση μηρών είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η περίσσεια δέρματος και λίπους και το ανατομικό σχήμα της αντίστοιχης περιοχής. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες η ενδιαφερόμενη παρουσιάζει κυρίως σημαντική χαλάρωση του δερμάτος.Η αλλοίωση του σωματικού περιγράμματος οφείλεται είτε στην σημαντική απώλεια σωματικού βάρους, είτε στην εκφύλιση των ιστών και στην εξάλειψη του δομικού λίπους με την πάροδο της ηλικίας. Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως από 1 έως 2 ώρες. Η τεχνική της ανόρθωσης μηρών/γλουτών περιλαμβάνει κυρίως την εκτομή της περίσσειας δέρματος και λίπους-δερματολιπεκτομή. Οι τομές καθορίζονται απο το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος.Οι δερματολιπεκτομές στα διάφορα σημεία του σώματος είναι δυνατό να συνδυασθούν με λιποαναρρόφηση. Η φάση της αποθεραπείας διαρκεί περίπου 10 ημέρες, οπότε η ασθενής δύναται να επιστρέψει στις καθημερινές της ασχολίες.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση, καθιστώντας την ως την πιο δημοφιλή και συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, σήμερα. Μπορούμε επίσης από περιοχές που περισσεύει λίπος να μεταφέρουμε σε περιοχές που υπάρχει έλλειμμα και να διορθώσουμε έτσι ανωμαλίες και ανατομικές λακκούβες-εμβαθύνσεις (λιπογλυπτική). 

Η λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική  γίνεται με τοπική αναισθησία, ή τοπική και μέθη (sedation) ή και με γενική αναισθησία. Διαρκεί από ½ ώρα έως 3 ½ ώρες, ανάλογα τον αριθμό των περιοχών που θα» επεξεργασθούν».

Προηγείται διήθηση των περιοχών που θα δουλευθούν με ειδικό διάλυμα που θα βοηθήσει ώστε να φανεί καλύτερα το πρόβλημα, να γίνει πιο καλή η αναισθησία, να ελαττώσει την απώλεια αίματος (υδρική μέθοδος ή υπερυδρική, ή toumescent.) . Κατόπιν με ειδικές κάνουλες γίνεται η αναρρόφηση του λίπους από τις προσχεδιασμένες περιοχές και με το πέρας της επέμβασης τοποθετείται πιεστικός κορσές

TIP: Στο τέλος του 1ου μήνα εμφανίζεται το 40% του τελικού αποτελέσματος. Στο τέλος του 2ου μήνα το 60%, στο τέλος του 3ου το 80% ,  και θα χρειασθεί περισσότερο από εξάμηνο για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις στην περιοχή του κορμού για να επιτευχθεί μια πιο αρμονική σιλουέτα.

Με την κοιλιοπλαστική αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, η οποία μπορεί να έχει δημιουργηθεί για παράδειγμα μετά από εγκυμοσύνες ή μετά από απότομη μεταβολή του βάρους. Κατά την διάρκεια τηςεπέμβασης αφαιρείται η περίσσεια του δερματολιπώδους ιστού και συγχρόνως συσφίγγει το υποκείμενο μυικό σύστημα. Οι τομές, συνήθως κρύβονται χαμηλά στο υπογάστριο από το εσώρουχο. Τροποποίηση της κλασσικής κοιλιοπλαστικής είναι η περιορισμένη κοιλιοπλαστική ( mini abdominoplasty ) που αφορά μόνο την χαλάρωση της κάτω κοιλίας και δεν γίνονται χειρισμοί στον ομφαλό.Σημαντική επίσης και η τεχνική H.L.T.A. ​που δίνει φυσικό αποτέλεσμα και λεπταίνει την μέση.  

Η επέμβαση είναι μεγάλης διάρκειας 3-4,5 ώρες, και τα ράμματα αφαιρούνται σε 12 με 15 ημέρες , διάστημα που μπορεί η ασθενής να επανέλθει πλήρως.​

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Γυναικομαστία είναι η αφύσικη διόγκωση (τουλάχιστον 2 εκατ.)  του ενός ή και των δύο μαζικών αδένων στον άνδρα.Τα αίτια καθορίζονται με βάση το ιστορικό, τη φυσική εξέταση, τις εργαστηριακές αναλύσεις, τη μαστογραφία και το υπερηχογράφημα​.Τις πιο πολλές φορές όμως είναι ιδιοπαθής εξαιτίας της υπεροχής στη κυκλοφορία των οιστρογόνων σε σχέση με την τεστοστερόνη.  Κατάλληλοι υποψήφιοι να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση είναι άτομα που ενοχλούνται αισθητά από το σχήμα και το μέγεθος των μαστών τους και ταυτόχρονα να έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια της γυναικομαστίας.Είναι σημαντικό  να καθοριστεί αν η διόγκωση  των μαστών οφείλεται σε υπερτροφικό αδένα (Γυναικομαστία) ή στη συσσώρευση λίπους (Λιπομαστία), καθώς και αν υπάρχει περίσσεια δέρματος και πτώση της θηλής,ώστε να σχεδιαστεί ο ενδεδειγμένος τρόπος.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως από 1 έως 1,5 ώρες. Μέθοδος εκλογής για την αποκατάσταση της γυναικομαστίας είναι η υποδόρια εκτομή με τομή στη θηλαία άλω, με ή χωρίς λιποαναρρόφηση. Στην λιπομαστία, μέθοδος εκλογής είναι η λιποαναρρόφηση. Στις περιπτώσεις με σημαντική περίσσεια δέρματος και πτώση της θηλής απαιτείται μείωση ή/και ανόρθωση του μαστού.Μετεγχειρητικά ο ασθενής φέρει πιεστικό γιλέκο για 3 εβδομάδες ενώ η επιστροφή στην εργασία του είναι εφικτή μετά την 1η εβδομάδα. Αποφυγή της σωματικής άσκησης και της επιβάρυνσης της περιοχής για δύο εβδομάδες.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


ΑΝΙΣΟΜΑΣΤΙΑ

Η πλαστική αποκατάσταση του προβλήματος αυτού δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση.ειδικά για την επίτευξη διαχρονικά αξιόπιστου αποτελέσματος.

Όταν ο ένας μαστός είναι σημαντικά μικρότερος ή μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον άλλο, μπορούμε να παρέμβουμε στον ένα μόνο μαστό, αυτόν που ξεφεύγει από το ιδανικότερο προς το σωματότυπο της ασθενούς πρότυπο, ή να παρέμβουμε και στους δύο, αν αυτό απαιτείται.Μπορεί να χρειασθεί, απλώς αυξητική του ενός μαστού, ή αυξητική και των δύο, αλλά με διαφορετικού μεγέθους ενθέματα. Επίσης μπορεί να χρειασθεί σύγχρονη μειωτική του άλλου μαστού, ή ανόρθωση αυτού.

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΘΗΛΗΣ

Οι συνηθέστερες ανωμαλίες – δυσμορφίες της θηλής είναι:

Εισολκή θηλής, Υπερμεγέθης θηλή, Υπεράριθμος θηλή, Απλασία ή Αγενεσία θηλής, Υπερμεγέθης θηλαία αλω.

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές για την διόρθωση της κάθε δυσμορφίας οπότε επιλέγουμε την κατάλληλη ανάλογα με το πρόβλημα.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Το πρόβλημα των μεγάλων μαστών, λέγεται μεγαλομαστία (ή και γιγαντομαστία). Μειωτική μαστών, είναι η χειρουργική επέμβαση κατα την οποία γίνεται, αφαίρεση τμήματος μαστών με αποτέλεσμα την σμίκρυνση αυτών (μείωση του βάρους τους). Συγχρόνως, γίνεται και ανόρθωση αυτών, με τελικό σκοπό την βελτίωση του σχήματος.Κατά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός, μετα απο μέτρηση και προ-σχεδίαση της περιοχής, αφαιρεί τμήμα του μαστού και μεταφέρει την θηλή (σύμπλεγμα θηλής -άλω) με κάποιο μίσχο (κρημνό ή pedicle), στη νέα ψηλότερη θέση. Ετσι η θηλή θα μπορεί να "αισθάνεται" και να "θηλάζει", μετά την επέμβαση.

Περιγράφονται πληθώρα χειρουργικών τεχνικών και τροποποιήσεων τους που δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης. Το ουσιώδες παραμένει ότι ανάλογα της τεχνικής που επιλέγεται τα σημάδια των τομών μπορεί να τύπου άγκυρας ή μόνο περθηλαία και οριζόντια τομή.

Χρόνος επέμβασης από 2,5 έως 4 ώρες με γενική αναισθησία και παραμονή στην κλινική για 24ωρο. Πλήρης αποκατάσταση σε 15 ημέρες.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η πτώση των μαστών, το «πεσμένος στήθος» όπως κοινά αναφέρεται, που μπορεί να έχει επέλθει λόγω ηλικίας, μετά από εγκυμοσύνη ή ακόμα και μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Κατά την επέμβαση αναδιαμορφώνεται τελείως ο μαστός εσωτερικά, ενώ ανορθώνεται και βελτιώνεται το σχήμα του. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και για αυτό το λόγο οι τομές έχουν άμεση σχέση τόσο με την τεχνική που ακολουθείται, όσο και με το βαθμό δυσκολίας του προβλήματος. Συνήθως οι τομές που χρησιμοποιούνται είναι: η περιθηλαία, η κάθετη στη μέση γραμμή, η υπομάστιος και ο συνδυασμός αυτών.

Μία νέα σχετικά τεχνική που περιγράφεται και δίνει άριστο αποτέλεσμα η μεν θηλή μεταφέρεται στη νέα θέση με κρημνό εκ των κάτω και έσω και η τελική εξωτερική τομή είναι σε σχήμα " L". Εχει δηλαδή το κάθετο σκέλος και μισό οριζόντιο προς τα έξω. Ετσι, αποφεύγεται η έσω οριζόντια τομή που φαίνεται στο μπούστο.       

Αξίζει να τονισθεί ότι σε α΄ βαθμού πτώση μαστού δηλαδή μικρή πτώση με μικρό όγκο μαστών η επέμβαση εκλογής είναι η αυξητική στήθους γιατί πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με τριπλό όφελος :      1) Ανόρθωση, 2) Αύξηση δηλ. μέγιστη προβολή, 3) Μικρές μη-ορατές τομές..

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Το στήθος-ο μαστός έχει χαρακτηριστεί ως το "απόλυτο γυναικείο σύμβολο" της θηλυκότητας, μητρότητας και ερωτισμού. Για το λόγο αυτό, η αυξητική στήθους είναι η πρώτη σε ικανοποίηση πλαστική χειρουργική επέμβαση για τη γυναίκα, τονίζοντας τη θηλυκότητά της και αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της. Θέμα συσχέτισης των ενθεμάτων μαστού, με καρκίνο μαστού ή νόσους του κολλαγόνου, κατηγορηματικά δεν υφίσταται και αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Η παρουσία ενθεμάτων δεν εμποδίζει κανένα κλινικό ή απεικονιστικό έλεγχο στο μέλλον ( μαστογραφία ). Μάλιστα σε διάφορες μελέτες, παρουσιάζεται το εξής παράδοξο: οι γυναίκες που φέρουν σιλικονούχα ενθέματα στις οποίες διαγνώσθηκε καρκίνος μαστού έχουν καλύτερη πρόγνωση από τις γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους. Αυτό ερμηνεύεται από το γεγονός ότι το ένθεμα αναγκάζει τον μαζικό αδένα να προβάλει περισσότερο, οπότε αυτές οι ασθενείς διαγνώσθηκαν σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Οι παράμετροι που αναλύονται προεγχειρητικά είναι : απο πού θα εισέλθει το ένθεμα (τομή), σε πιο ανατομικό επίπεδο θα τοποθετηθεί (βάθος), τι είδους ένθεμα θα χρησιμοποιηθεί (υλικό),  τι τύπου ένθεμα (σχήμα), τι όγκος θα επιλεγεί (μέγεθος).

Τα σωματομετρικά στοιχεία του θώρακα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή μεγέθους ή αλλιώς το ανώτερο όριο όγκου που μπορούμε να προσθέσουμε στον ήδη υπάρχοντα όγκο μαστού. 

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και τα ενθέματα προωθούνται μέσα από πολύ μικρές τομές στην επιθυμητή θέση. Τις πρώτες μέρες υπάρχει πιεστική επίδεση και ειδικός στηθόδεσμος για την μείωση του οιδήματος και την αποφυγή αιματώματος ή συλλογής ορρώδους υγρού. Αποφεύγεται η σωματική καταπόνηση και η οδήγηση για 2 εβδομάδες και η μετάβαση στην καθημερινότητα είναι σταδιακή.

        

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τοπική ή υπό γενική αναισθησία (ασθενείς παιδικής ηλικίας) και διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρες. Οι τομές γίνονται στην οπίσθια επιφάνεια των πτερυγίων. Μέσω αυτών των τομών οι χόνδροι (ανθέλικα & κόγχη) και τα μαλακά μόρια των ωτών επαναδιαμορφώνονται ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητές αλλαγές. Οι σύγχρονες τεχνικές επιτυγχάνουν την ανατομική αποκατάσταση των ωτών με μόνιμα ράμματα στο χόνδρινο σκελετό τους και χωρίς να προκαλούν κακώσεις. Τοποθετούνται ειδικές γάζες και επίδεσμος και ο ασθενής επανέρχεται μετά δύο ημέρες για να αφαιρεθούν οι γάζες και να χρησιμοποιεί κορδέλα για 10 ημέρες ώσπου να βγουν ράμματα.                                                 

Επιστροφή στη εργασία σας σε 2-3 ημέρες.Θα πρέπει βέβαια να αποφεύχθει η υπερβολική σωματική άσκηση και οι τραυματισμοί των πτερυγίων για 4 εβδομάδες μέχρι το οίδημα και οι εκχυμώσεις να απορροφηθούν.

Μόνιμο αποτέλεσμα !!! 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Κατάλληλοι υποψήφιοι να υποβληθούν σε ρυτιδεκτομή (FACELIFT)  είναι άνδρες και γυναίκες με χαλάρωση στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού, με καλή ψυχική υγεία και ρεαλιστικές προσδοκίες.Πραγματοποιείται συχνότερα σε ηλικία 45 έως 65 ετών,χωρίς να αποκλείονται άλλες ηλικιακές ομάδες όταν υπάρχει ένδειξη έντονης χαλάρωσης. Προεγχειρητικά το καλό ιατρικό ιστορικό και η μελέτη του προσώπου βοηθούν στον σωστό σχεδιασμό της επέμβασης. Η ρυτιδεκτομή διαρκεί 2 έως 3 ώρες και γίνεται είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία υποβοηθούμενη με μέθη (mini facelift).

Οι τομές γίνονται μέσα στα μαλλιά της κεφαλής, μπροστά από το αυτί, πίσω από το αυτί και έτσι με την πάροδο του χρόνου δεν είναι ορατές. Αρχικά γίνεται παρασκευή του δέρματος, των περιτονιών και των μυών. Ακολουθεί η αποκατάσταση των χαλαρών ανατομικών δομών και αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει.Τοποθετούνται παροχετεύσεις και ειδικές πιεστικές μάσκες στο πρόσωπο για αποφυγή αιματώματος. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 24-48 ώρες και για διάστημα 15 ημερών ακολουθεί ήπιες δραστηριότητες προσέχοντας στο λούσιμο μαλλιών και στο πλύσιμο του προσώπου. Μετά η επιστροφή στην εργασία είναι εφικτή με την χρήση καλλυντικών που καλύπτουν τις τομές γύρω από τα αφτιά.   

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Με την πάροδο της ηλικίας, τα μάτια αρχίζουν να δείχνουν κουρασμένα. Στην πραγματικότητα, τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στα βλέφαρα και τα φρύδια.Συγκεκριμένα, στα άνω βλέφαρα, αρχίζει να δημιουργείται μια περίσσεια δέρματος, η οποία κάνει σιγά – σιγά μια αναδίπλωση που κρέμεται όπως επίσης μία προπέτεια στην έσω πλευρά προς τη μύτη, λόγω του λίπους του που τώρα πλέον εξέρχεται και προβάλει μπροστά.Στα κάτω βλέφαρα, εμφανίζεται μια χαλάρωση στο δέρμα ή και το βλεφαρικό τμήμα του σφιγκτήρα μυ, καθώς και προπέτεια του ενδοκογχικού λίπους από τα τρία διαμερίσματα. Η προβολή αυτή κάνει πιο έντονη την υποβλεφάρια αύλακα (tear trough).Τα φρύδια πέφτουν με την πάροδο της ηλικίας, και η απόσταση του ματιού από το φρύδι μικραίνει.

Συνηθισμένη ηλικία για βλεφαροπλαστική είναι μετά τα 40 και βέβαια αυτό κρίνεται κατά περίπτωση.Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για έντονη προπέτεια των κάτω βλεφάρων, γίνεται και σε μικρότερες ηλικίες (25-30) καθώς το πρόβλημα εκδηλώνεται νωρίτερα. Υπάρχουν πολλές τεχνικές, και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η καλύτερη για κάθε ασθενή, ανάλογα με τα ευρήματα: την ύπαρξη περίσσειας και δέρματος και μυός, την ποσότητα του λίπους στα  διαμερίσματα των βλεφάρων, την ύπαρξη χαλάρωσης του βλεφαρικού συνδέσμου,την ηλικία,την  έντονη ρυτίδωση του δέρματος και την ύπαρξη βαθειάς υποβλεφάριας αύλακας                                                                                            

Συγχρόνως με την βλεφαροπλαστική, μπορούν να γίνουν: facelift, ανόρθωση φρυδιών, mini-lift μέσου προσώπου και ανάπλαση με LASER (resurfasing).

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service Main text of  a service 

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Η μύτη αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου, μια και βρίσκεται στο κέντρο και είναι και το πιο προέχον σημείο αυτού.Έτσι συμμετέχει όσο κανένα άλλο χαρακτηριστικό, στην συνολική αισθητική, συμμετρία και αρμονία του προσώπου.Με την ρινοπλαστική διορθώνονται τόσο οι ατέλειες και δυσμορφίες της μύτης, αλλά παράλληλα επιτυγχάνεται και η ανάδειξη της συνολικής εικόνας του προσώπου και του profile μας.

Κατάλληλη ηλικία των ασθενών είναι άνω των 18 ετών με το απαιτούμενο χειρουργκό χρόνο να κυμαίνεται από 1-3 ώρες περίπου. Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και επιλέγεται η ανοικτή ή η κλειστή μέθοδος ρινοπλαστικής ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια και ενδείξεις. Αφού τελειώσει η επέμβαση τοποθετείται ειδικός νάρθηκας για να προστατεύει τα ρινικά οστά για 15 ημέρες, όπως επίσης και ειδικό ταμπόν στα ρουθούνια που αφαιρείται μετα διήμερο. Τα βλέφαρα επειδή γειτνιάζουν επηρρεάζονται τις πρώτες μέρες και είναι πρησμένα με εκχυμώσεις και μώλωπες. Επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα μετά από 10 ημέρες.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ