Αφορά το σύνολο των επεμβάσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του μαστού στην ασθενή που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Θεωρείται απαραίτητη χειρουργική πράξη αν σκεφτεί κανείς το ψυχολογικό, κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί η μαστεκτομή εκτός της εξωτερικής δυσμορφίας. Η ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί τον πλαστικό χειρουργό πριν την μαστεκτομή για να ενημερωθεί για την δυνατότητα αποκατάστασης είτε άμεσα (ταυτόχρονα με την μαστεκτομή) είτε απώτερα (μετά 6 μήνες) όπως επίσης και τον τρόπο που θα γίνει αυτή η αποκατάσταση.

 Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που εφαρμόζονται στην αποκατάσταση του μαστού, η επιλογή εξαρτάται από την κατάσταση της περιοχής (είδος μαστεκτομής, ακτινοθεραπεία, κτλ), την επιθυμία της ασθενούς και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Οι 3 πιο διαδεδομένες τεχνικές αποκατάστασης είναι:1) Διαστολείς δέρματος, 2) Πλατύς ραχιαίος μυς, 3) Ορθός κοιλιακός μυς. Τέλος μπορεί να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση στο φυσιολογικό μαστό ( π.χ.  μειωτική μαστού, μαστοπηξία ) ώστε να επιτευχθεί συμμετρικό αποτέλεσμα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Χαρακτηριστικα

Ο καρκίνος μαστού απειλεί αφενός την υγεία μιας γυναίκας και αφετέρου την απώλεια του οργάνου που είναι σύμβολο μητρότητας -θηλυκότητας.Η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή αποτελεί μία από τις κορυφαίες επανορθωτικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΕΙΕΣ; ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση : Θησέως 18 & Κόσμων Ηράκλειο, Κρήτης

  • email: info@plasticos-irakleio.gr

  • Τηλεφωνο: +030 2810220002