ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Οι φλεγμονώδεις παθήσεις που προσβάλλουν την άκρα χείρα αναπτύσσονται μετά από τραυματισμό. Αν δημιουργηθεί απόστημα πρέπει άμεσα να γίνει διάνοιξη για να παροχετευτεί. Οι κυριότερες φλεγμονές είναι : Περιονυχία, Πυόδερμα, Ερυσιπελατοειδές, Τενοντοελυτρίτις ( τενοντοθηκίτις).

ΟΓΚΟΙ
Γάγγλιο :Πρόκειται για κυστική διάγνωση με ζελατινώδες περιεχόμενο που εμφανίζεται στην ραχιαία επιφάνεια της άκρας χείρας. Άλλοι όγκοι είναι οι εξής: Επιδερμικές κύστες,Αιμαγγειώματα, Αγγειοδυσπλασίες, Γιγαντοκυτταρικός όγκος, Ακανθοκυτταρικός καρκίνος (SCC), Πυογόνο κοκκίωμα, Νεύρωμα, Νευρίνωμα, Σβάννωμα.

ΕΓΚΑΥΜΑ
Η θεραπεία του εγκαύματος στην άκρα χείρα διέπεται από βασικές αρχές οι οποίες στοχεύουν στον έλεγχο του πόνου, της μόλυνσης,του οιδήματος,της κινητικότητας και της επούλωσης.

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Εδώ ανήκουν τα σύνδρομα στένωσης όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και το σύνδρομο ωλένιου σωλήνα, η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα του De Quervain και η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα των καμπτήρων τενόντων ή αλλιώς εκτινασσόμενος δάκτυλος. Επίσης περιλαμβάνονται η νόσος Dupuytren και οι αρθρίτιδες (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτις, ουρική αρθρίτις).

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Χαρακτηριστικα

Η άκρα χείρα αποτελεί πολύ σημαντική ανατομική περιοχή του ανθρώπινου σώματος.Οι παθήσεις της δημιουργούν προβλήματα παροδικής ή μόνιμης αναπηρίας που επιδρούν αρνητικά σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο στους ασθενείς με βλάβες σε κάποιο σημείο των χεριών τους.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΕΙΕΣ; ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση : Θησέως 18 & Κόσμων Ηράκλειο, Κρήτης

  • email: info@plasticos-irakleio.gr

  • Τηλεφωνο: +030 2810220002